Stăpânirea artei gătirii fără lactate

Gătitul fără lactate a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, pe măsură ce tot mai mulți oameni descoperă beneficiile evitării produselor lactate. Fie că este vorba de motive de sănătate sau de preferințe personale, a face acasă rețete delicioase fără lactate este mai ușor decât crezi. Acest articol vă va ghida prin proces, de la înțelegerea ingredientelor fără lactate până la tehnici de gătit și rețete delicioase.

Înțelegerea ingredientelor fără lactate

Primul pas pentru a face acasă rețete delicioase fără lactate este să înțelegeți ingredientele. Gătitul fără lactate folosește o varietate de ingrediente pentru a înlocui produsele lactate, cum ar fi laptele, brânza și untul. Unele ingrediente comune fără lactate includ laptele de migdale, laptele de cocos, laptele de soia și laptele de orez. Există, de asemenea, mulți înlocuitori fără lactate pentru brânza și unt, cum ar fi brânza vegană și uleiul de cocos.

Când înlocuiți produsele lactate în rețete, este important să rețineți că fiecare ingredient fără lactate are propria sa aromă și textură unică. De exemplu, laptele de migdale este cu nuci și ușor dulce, în timp ce laptele de soia este neutru ca aromă și puțin mai gros. Experimentarea cu diferite ingrediente fără lactate este cheia pentru a găsi înlocuitorii perfecți pentru rețetele tale.

Tehnici de gătit fără lactate

Odată ce înțelegi ingredientele, este timpul să înveți tehnicile de gătit. A face sosuri și sosuri fără lactate este un loc minunat de început. De exemplu, pentru a face un dressing ranch fără lactate, puteți folosi un amestec de maioneză fără lactate, lapte de migdale și ierburi. Pentru a face un sos Alfredo fără lactate, puteți folosi un amestec de lapte de cocos, făină fără gluten și drojdie nutritivă.

Coacerea fără lactate poate fi puțin mai dificilă, dar cu câteva sfaturi, este ușor să faci produse de patiserie delicioase fără lactate. Când faceți prăjituri și prăjituri fără lactate, puteți utiliza margarină sau ulei de cocos fără lactate în loc de unt. Pentru pâinea fără lactate, puteți folosi un amestec de făină de migdale și făină de cocos.

Rețete fără lactate

Acum că înțelegi ingredientele și tehnicile de gătit, este timpul să încerci câteva rețete delicioase fără lactate. Iată câteva pentru a începe:

Rețete de mic dejun

Clatite fara lactate: Pentru a face clatite delicioase fara lactate, pur si simplu inlocuiti laptele cu laptele preferat fara lactate si folositi margarina fara lactate sau ulei de cocos in loc de unt.

Smoothie fără lactate: Pentru un mic dejun rapid și sănătos, încercați un smoothie fără lactate. Pur și simplu amestecați laptele preferat fără lactate cu fructe de pădure congelate, o banană și o mână de spanac.

Făină de ovăz fără lactate: Făina de ovăz este o opțiune excelentă de mic dejun fără lactate. Pur și simplu gătiți fulgii de ovăz cu laptele preferat fără lactate și acoperiți cu fructe proaspete și un strop de sirop de arțar.

Rețete pentru feluri principale

Lasagna fără lactate: Pentru a face o lasagna delicioasă fără lactate, înlocuiți pur și simplu brânza cu un înlocuitor de brânză fără lactate și utilizați smântână fără lactate în loc de smântână groasă.

Mac și brânză fără lactate: pentru o cină reconfortantă fără lactate, încercați să faceți mac și brânză. Pur și simplu utilizați un amestec de lapte de migdale și făină fără gluten pentru a face un sos cremos și acoperiți cu înlocuitorul preferat de brânză fără lactate.

Sos Alfredo fără lactate: Pentru a face un sos Alfredo delicios fără lactate, pur și simplu utilizați lapte de cocos în loc de smântână groasă și făină fără gluten pentru a îngroșa sosul.

Rețete de deserturi

Înghețată fără lactate: Pentru a face o înghețată delicioasă fără lactate, pur și simplu utilizați lapte de cocos sau lapte de migdale în loc de smântână groasă. Puteți adăuga, de asemenea, aromele preferate, cum ar fi fulgi de ciocolată sau fructe proaspete.

Cheesecake fără lactate: Pentru un desert cremos și delicios fără lactate, încercați să faceți cheesecake. Pur și simplu utilizați un amestec de brânză cremă fără lactate și smântână fără lactate în locul cremă de brânză tradițională și smântână.

Tort de ciocolata fara lactate: Pentru a face un tort de ciocolata delicios si umed, fara lactate, pur si simplu inlocuiti laptele si untul cu inlocuitorii preferati fara lactate.

Concluzie

Gătitul fără lactate este o modalitate distractivă și delicioasă de a vă bucura de mâncărurile preferate fără a utiliza produse lactate. Cu ingredientele și tehnicile de gătit potrivite, poți face acasă rețete delicioase fără lactate. De la micul dejun la desert, există multe opțiuni fără lactate din care să alegeți. Deci, de ce să nu încercați și să descoperiți astăzi lumea gătitului fără lactate?